SAMANTHA

is verpleegkundige bij Interzorg. “Ik ben heel betrokken, misschien soms een beetje té. Maar ik werk met mensen en ik zorg vanuit mijn hart. Als ik nét even iets meer voor iemand kan betekenen, dan doe ik dat graag. 

Cliënten waarderen het ook dat ik duidelijk ben. Ik draai er niet omheen, zodat de cliënt precies weet waar die aan toe is.” “Ik heb een heel fijn team. Mijn collega’s zijn net zo betrokken als ik. En we zijn er echt voor elkaar!”

Het zijn goudappeltjes

De zorgmedewerkers van Interzorg komen al heel wat jaar bij mevrouw Duijnstee (90) thuis in haar lichte appartement in Wijchen. 

In eerste instantie voor haar man, toen die nog leefde. Nu zijn ze er voor haar. Mevrouw Duijnstee: “Ik ben 100% content met Interzorg , al vanaf het moment dat ze voor mijn man zorgden. En hij was al net zo tevreden. 

Hij noemde de Interzorg medewerkers zijn goudappeltjes!”

CLEAN

De tattoo brak meteen het ijs

Samantha Lourensen is sinds 4 jaar de verpleegkundige van mevrouw Duijnstee. De 2 halen met een glimlach herinneringen op over hun eerste ontmoeting. Samantha’s rechterarm is helemaal getatoeëerd en mevrouw Duijnstee was meteen geïnteresseerd: “Ik vond het heel bijzonder dat ik die eerste keer al haar hele arm mocht zien. In mijn tijd waren tatoeages niet zo gewoon als nu. Die van Samantha vind ik heel mooi.” 

Samantha: “Ik laat het ook niet zomaar aan iedereen zien. De tattoo schiep meteen een band. Als ik nu binnenkom is het eerste wat ze doet over mijn rechterarm wrijven

 Het allermeeste vertrouwen 

Samantha houdt mevrouw Duijnstee goed in de gaten. Ze checkt bijvoorbeeld haar bloeddruk en saturatie. Ook helpt ze met douchen en met het aandoen van steunkousen.

Samantha: “Ik moet soms wel een beetje doorvragen of alles in orde is, want mevrouw Duijnstee klaagt niet zo snel.” Dat dat niet aan het vertrouwen in Samantha ligt, maakt mevrouw Duijnstee snel duidelijk: “Ik vertrouw Samantha het allermeest. Vroeger had de huisarts vaak zo’n vertrouwensrol, maar tijden veranderen. Daar moest ik aan wennen, maar ik ben heel blij met Samantha. Ze is lief en zorgzaam en staat altijd voor me klaar als ik haar nodig heb.”

 Zelfstandig 

Mevrouw Duijnstee mag dan wel 90 jaar zijn, ze is superhandig met de iPad en smartphone. Ze appt graag met haar 5 kinderen en 8 kleinkinderen. 

Samantha: “Die zelfstandigheid stimuleer ik ook, dat is mijn uitgangspunt bij de zorg die ik geef. Ik kijk altijd naar wat iemand nog zelf kan.” Toch is het logisch dat mevrouw Duijnstee op haar leeftijd hulp krijgt. Ze woont nog zelfstandig en heeft naast verpleegkundige zorg ook hulp bij de huishouding van Interzorg. “Daar ben ik heel blij mee. Ik heb een lieve hulp die zorgvuldig en zorgzaam is en die goed kan luisteren. Ook zij is er een uit duizenden!”

Rupsje nooit genoeg

Mevrouw Duijnstee handwerkt graag en haakt de mooiste figuurtjes. Nu is ze aan het haken voor de zus van Samantha, die ook bij Interzorg werkt en geregeld langskomt bij mevrouw.

 “Samantha’s zus is zwanger en als het kindje er straks is, geef ik haar een zelf gehaakt Rupsje nooit genoeg, met het bijbehorende boek.” 

De Interzorg medewerkers zijn niet alleen heel betrokken bij mevrouw Duijnstee, andersom is dat ook zo!

Wil jij werken met een glimlach?