LAURA

Meewerkend voorvrouw Huishoudelijke Verzorging

“We zijn heel blij met Laura!”

Laura Adriaans is hulp in de huishouding bij Interzorg. Ze komt al ruim 3 jaar met veel plezier bij Janny Jansen en Gerard Lukassen, die in een prachtig appartement wonen met uitzicht over heel Nijmegen. Laura: “Gerard en Janny zijn superlief en hebben het hart op de goede plek.” Andersom zijn Gerard en Janny net zo enthousiast over Laura: “Ze is altijd vrolijk. Ze is als een soort stiefdochter voor ons. We zijn heel blij met haar!”

Koffie en een boterham

Laura: “Ik doe mijn werk met liefde en plezier. Ik hou van schoonmaken en vind het fijn om mensen te helpen. Ze zijn altijd blij als ik kom. Bij Gerard en Janny staat zelfs elke woensdag de koffie voor me klaar. Met een plak peperkoek.”

Gerard: “Dat vind ik niet meer dan normaal. Toen ik vroeger bij ING werkte en bij mensen thuis kwam, vond ik het ook fijn als ik koffie kreeg.” Maar de gastvrijheid gaat verder. 

Janny: “We vragen altijd of Laura mee luncht. Dat verdient ze. Ze werkt zo hard en goed, die tijd haalt ze makkelijk in!”

Duveltje 

Tijdens het interview, maakt de fotograaf foto’s van Laura, Gerard en Janny. Al snel blijkt hoe goed de drie het met elkaar kunnen vinden. 

Er wordt heel wat afgelachen. En ook wordt duidelijk dat Gerard Laura graag een beetje plaagt. Als ze de fotograaf vraagt of haar foto’s bewerkt worden, zegt Gerard met een knipoog: “Ja, daar moet nog een hoop aan gebeuren.” 

Laura kan er wel om lachen. Janny: “Die roert haar mondje wel hoor. Het is een duveltje, je ziet de ondeugd in haar sprankelende ogen!”

Samen de boel aan kant
Het huis van Gerard en Janny is spic en span. Janny lacht: “Laura heeft net gepoetst, vandaar.” Maar Laura vertelt dat het huis eigenlijk altijd netjes is. Gerard houdt het doordeweeks bij. Hij doet nog veel zelf. En zelfs Janny, die 3 keer kanker heeft gehad en daardoor moeilijk loopt, poetst nog graag mee. 

Janny: “Ik hou van een schoon huis. Het liefst zou ik de vloer nog doen, maar dat lukt niet meer. Wel pak ik af en toe de stoffer. En als het niet meer gaat, neemt Laura het van me over.”

Collega’s maken het werk nog leuker 

Laura is meewerkend voorvrouw bij Interzorg, wat betekent dat ze zelf bij cliënten schoonmaakt, maar ook aanspreekpunt is voor haar 19 collega’s en hun cliënten. 

Ze kunnen haar altijd bellen als dat nodig is. Laura maakt daarnaast planningen en doet intake-gesprekken.                    Laura: “Ik weet meestal heel snel welke collega goed past bij een nieuwe cliënt. Vaak al als ik ze alleen nog maar aan de telefoon heb gehad. Een goede match is belangrijk voor een cliënt. En gelukkig is zo’n match eenvoudig te maken met al die toppers in mijn team. Laura is superblij met haar collega's. '' Zij maken dit werk nóg leuker. We kunnen echt lachen samen en iedereen staat voor elkaar klaar!'' 

Wil jij werken met een glimlach?