Deelcertificaat


Het behalen van een deelcertificaat wordt ook wel de derde leerweg in het mbo genoemd. Naast de BBL- en voltijdopleidingen. Net zoals bij BBL combineer je bij
een deelcertificaat werken en leren. Wat je leert, oefen je meteen 
in de praktijk.

Ontwikkel jezelf stap voor stap

Doorgroeien als zorgmedewerker kan door het behalen van een deelcertificaat. Dat is een erkend certificaat voor een specifiek onderdeel van een zorgopleiding. Met een deelcertificaat ontwikkel je jezelf stap voor stap. Bij Interzorg kun je verschillende deelcertificaten behalen. We kijken graag samen met jou wat het beste bij je past.

Het voordeel van een deelcertificaat

Het behalen van een deelcertificaat is niet voor niets populair. Het voordeel is dat je geen complete opleiding hoeft te volgen. Wel leer je nieuwe vaardigheden die je kunt toepassen in je werk en waarmee je kunt doorgroeien in je vakgebied.

Onze deelcertificaten

Bij Interzorg kun je verschillende deelcertificaten behalen. Je gaat meestal 1 dag of dagdeel per week naar school en werkt bij ons als leerling in de praktijk om de lesstof te oefenen. In overleg met school kijken we welke verhouding het beste past bij jouw situatie.

Basis voor deskundige zorg

Dit deelcertificaat is onderdeel van de opleiding tot verzorgende IG. Je leert cliënten te ondersteunen bij hun persoonlijke verzorging en de handelingen die daarbij nodig zijn.

Niveau: mbo 3
Duur: ongeveer 6 maanden, 400 studiebelastingsuren
Toelating: je kunt deze opleiding doen als je helpende (+) bent

Gekoppeld aan instellingscertificaat verzorgende
Na het behalen van het deelcertificaat heb je nog 1 stap te gaan voordat je verzorgende kunt worden en dat is het behalen van het instellingscertificaat verzorgende. Het instellingscertificaat is geen officieel erkend certificaat, maar hiermee kun je binnen Interzorg wel een carrière- en salarisstap maken. Als verzorgende zit je tussen helpende en verzorgende IG in. Het behalen van het instellingscertificaat duurt 8 dagdelen en kan alleen als je het deelcertificaat Basis voor deskundige zorg op zak hebt.

Individuele basiszorg verlenen

Dit deelcertificaat is onderdeel van de opleiding tot helpende. Je leert hoe je
ondersteunende taken in de zorg uitvoert en hoe je cliënten helpt bij hun persoonlijke verzorging.

Niveau: mbo 2
Duur: 4 tot 6 maanden, 600 studiebelastingsuren
Toelating: je hoeft geen diploma of werkervaring in de
zorg te hebben


Opstap naar instellingscertificaat of deelcertificaat
niveau 3
Als je het deelcertificaat Individuele basiszorg verlenen
hebt behaald, kun bij ons een instellingscertificaat behalen,
waarmee je leert om bepaalde handelingen uit te voeren,
zodat je als helpende aan de slag kunt. Een andere
mogelijkheid is om met dit deelcertificaatdoor te stromen
naar een deelcertificaat op mbo-niveau 3.

Ondersteuning thuis

Met dit deelcertificaat kun je aan de slag als zorghulp. Je helpt cliënten met het
huishouden en met de dagelijkse dingen als eten, aankleden, scheren of opmaken. De zogenaamde algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).

Niveau: mbo 2
Duur: 8 tot 9 dagdelen, 240 studiebelastingsuren
Toelating: je hoeft geen diploma of werkervaring in de zorg te hebben

Instellingscertificaten

Een instellingscertificaat is geen landelijk erkend certificaat, maar is geldig binnen onze eigen zorginstelling. Met een instellingscertificaat kun je extra werkzaamheden en handelingen doen en zo je werk uitdagender maken. Bij Interzorg kun je kiezen uit 3 instellingscertificaten.

Zorghulp

Deze training kun je volgen als je als hulp bij het huishouden toe bent aan extra uitdaging in je werk. Je leert cliënten ondersteunen bij lichte algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Zoals het ondersteunen bij douchen, aankleden of bereiden van een broodmaaltijd.

Praktisch begeleider

Deze training kun je volgen als je als hulp bij het huishouden toe bent aan extra uitdaging in je werk. Je leert cliënten ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld op het gebied van huishouden, dagelijkse activiteiten en contact met mensen in de omgeving.

Integrale zorgmedewerker

Deze opleiding kun je volgen als je als helpende toe bent aan extra uitdaging in je werk op het gebied van begeleiding. Als Integrale zorgmedewerker begeleid je mensen met beginnende dementie. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een dagstructuur of het maken van een boodschappenlijstje.

Ja, ik wil een deelcertificaat behalen!

Wil je een deelcertificaat behalen, zodat je extra handelingen en werkzaamheden kunt doen? Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Wil jij werken met een glimlach?