NICK

Flexmedewerker 

Nick studeert en werkt als flexmedewerker bij Interzorg 

“Ik heb de beste bijbaan!” 

Nick Eigenhuijsen heeft het goed voor elkaar. Een leuke opleiding, een fijne bijbaan en nog genoeg tijd over om te voetballen én met vrienden een biertje te drinken. Nick: “Ik doe de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4. Mijn week zit vol met school en stage en ik weet vaak pas op het laatste moment dat ik een paar uur heb om te werken. Bij Interzorg is dat geen probleem. Voor flexmedewerkers is er bijna altijd werk.”

“Interzorg helpt en begeleidt je” 

Nick hoorde via de moeder van een vriend over Interzorg. Hij ging op gesprek en werd opgenomen in de flexpool. Nick: “Omdat ik nog studeer, moest ik eerst een cursus doen. Zo checkt Interzorg of je alle handelingen kunt uitvoeren van een helpende op niveau 2. Ik moest bijvoorbeeld laten zien dat ik steunkousen kan aandoen bij een cliënt en oogdruppels kan toedienen. Gelukkig begeleidt Interzorg je hierbij. Dat is fijn!” Na de cursus loopt Nick vier keer mee met een collega. Daarna gaat hij alleen naar cliënten. “Dat was leuk!” vertelt Nick enthousiast. “Ik werk graag zelfstandig en ik kan heel makkelijk om hulp vragen. Er zijn collega’s die rondrijden en altijd bereikbaar zijn. En Interzorg stimuleert het ook om bij twijfel die hulp te gebruiken.”

“Van mijn bijbaan word ik beter” 

  Nick heeft bewust gekozen voor een bijbaan in de zorg. “Op school en tijdens mijn stage hoorde ik dat mijn verpleegkundige handelingen soms wat onzeker waren. Daar wilde ik aan werken. Bij Interzorg heb ik nu ongeveer 18 cliënten en veel handelingen komen vaker terug. Hierdoor ben ik beter geworden in mijn werk en voel ik me zekerder.” En dat is niet het enige. Nick is ook blij met de flexibele tijden. “Ik geef van tevoren wel mijn uren door, maar ik kan bijna altijd meer werken als ik wil. Stel ik ben op donderdag vroeg thuis van school, dan draai ik een extra dienst vanaf 17.00 uur. En dan kan ik daarna nog gewoon naar een feestje.” Maar dat is niet het belangrijkste voor Nick. “Ik help mensen gewoon graag. Ik vind het fijn als ze het goed hebben en tevreden zijn. Zeker ouderen, die verdienen gewoon goede zorg!”

Wil jij werken met een glimlach?