MILOU

WIJKVERPLEEGKUNDIGE

“Wijkverpleging is zo veel uitdagender dan je denkt!”

Een paar jaar geleden kwam Milou Muskens als stagiair binnen bij Interzorg en ze is er nooit meer weggegaan. Zolang ze nog studeerde, verdiende ze bij in de Flexpool en na het afronden van haar studie heeft ze een vast contract gekregen als wijkverpleegkundige. Milou: “De thuiszorg is veel uitdagender dan de meeste verpleegkundestudenten denken. Ik zou iedereen aanraden om een dagje mee te lopen. Dan ontdek je wat je in de thuiszorg allemaal doet en hoe leuk het is!”

“Als stagiair was ik echt onderdeel van het team”
Milou deed HBO-V en liep in het derde jaar stage bij Interzorg. Een half jaar lang ging ze met haar stagebegeleiders op pad in de wijk Ruwaard in Oss. Ze zou Interzorg zonder twijfel aanbevelen aan toekomstige stagiairs. Milou: “Interzorg is echt een perfect stagebedrijf. Van mijn vaste begeleiders heb ik veel geleerd. Ik kon ze altijd vragen stellen en mocht ook veel zelfstandig doen, zoals indicatiestellingen. Ik was echt onderdeel van het team en voelde me gewaardeerd. Interzorg is een hele veilige leeromgeving. En omdat ik het zo naar mijn zin had en zoveel kansen kreeg, leerde ik snel en veel. Ik heb echt een superleuke stage gehad!”

“In de Flexpool verdiende ik bij én deed ik ervaring op”

Tijdens en na haar stage werkte Milou in de Flexpool van Interzorg. Dat deed ze vooral in haar weekenden en vakanties. Een ideale manier om bij te verdienen én ervaring op te doen in het vak. Milou: “Als derdejaars HBO-V’er kon ik werken als verzorgende IG. Ik gaf aan welke diensten ik kon werken en schakelde ook veel met de planner. Ik heb in heel wat wijken bijgesprongen. In mijn eerste studiejaar had ik al een autootje aangeschaft. Dat was handig, maar ook als je alleen een fiets hebt, kun je in de thuiszorg werken. Dan passen ze je route aan. Ik heb door al dat werken veel geleerd en zou de Flexpool zeker aanraden aan verpleegkundestudenten die een bijbaan zoeken!”

''Terug in de wijk waar ik begon''

Toen Milou haar diploma op zak had, werd ze bij Interzorg aangenomen als wijkverpleegkundige in de wijk Ruwaard, waar ze destijds als stagiair begon. Milou is heel blij met haar werkgever: “Ik ben uitgebreid ingewerkt en word goed gecoacht door mijn teamleider. De onderlinge sfeer in het team is supergoed. Ik kan mijn collega-wijkverpleegkundigen altijd bellen om te sparren. Mijn baan is afwisselend en uitdagend. Heel anders dan veel studenten denken. Ze zouden opkijken van wat ik allemaal doe. Ik ben bijvoorbeeld de spil bij het organiseren van zorg rond een cliënt en spreek regelmatig met familie, huisarts en de nachtzorg. Maar ik doe veel meer. Iedere dag is anders. Dus ik zou zeggen: kom gerust eens meekijken en ontdek hoe uitdagend dit werk is!”

Wil jij werken met een glimlach?