DURF JIJ HET AAN?


  Mbo 3-opleiding 

  14 maanden 

  Werken en leren

In samenwerking met Zorgcollege

De verkorte opleiding tot verzorgende IG

De verkorte mbo 3-opleiding tot verzorgende IG is een STOER.-opleiding van 14 maanden. 

Je gaat 1 dag per week naar school bij Zorgcollege Nijmegen of Eindhoven en de rest van de week werk je bij ons in de thuiszorg en ben je bezig met zelfstudie. 

Wat ga je leren?

De verkorte opleiding verzorgende IG richt zich op de zorg bij cliënten thuis of in een zorginstelling. Je leert:

 • Een relatie opbouwen met de cliënt en zijn omgeving; 
 • Hoe je de zelf- en samenredzaamheid stimuleert;
 • De zorgverlening zoveel mogelijk aan te passen op de wensen en gewoonten van de cliënt met jouw zorgverlening bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de cliënt;
 • Met jouw zorgverlening bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de cliënt.

Is de zorg iets voor jou?

Je denkt dat de zorg bij je past, of hoort dat van mensen in je omgeving. Dan is het fijn om te ontdekken of dat ook echt zo is. 

Voordat je start met de daadwerkelijke opleiding krijg je daarom uitgebreid de kans om kennis te maken met de zorg. Je loopt om te beginnen een ochtend- en avondroute mee en als dat bevalt, word je ingewerkt in de basiszorg. 

Zo begin je goed voorbereid aan je opleiding.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt de opleiding volgen als je een mbo 3-diploma hebt. Het maakt niet uit in welke richting. 

Heb je dit diploma niet, maar wel werk- en denkniveau op mbo niveau 3, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Het kan zijn dat je dan eerst een test moet doen. 

Verder is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft en een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen hebt.

Wat kost het en wat krijg je?

Over de opleidingskosten hoef je je geen zorgen te maken. Die betalen wij. 

En tijdens je opleiding krijg je salaris volgens de cao VVT. Voor zij-instromers is dat schaal FWG 40. 

Je krijgt: 

 • Salaris voor 24 tot 28 uur per week; 
 • Onregelmatigheidstoeslag; 
 • Vakantiegeld; 
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.   

Wat betekent het voor jou en je omgeving? 

 De opleiding is intensief en je bent er fulltime mee bezig. Je gaat naar school, zit thuis in de boeken of bent aan het werk op wisselende dagen en tijden. Dat merkt jouw omgeving natuurlijk ook. 

Heb je een druk gezin, ben je mantelzorger of heb je een creatieve rol in het verenigingsleven? Neem dat dan mee in je beslissing. 

Kun je doorstuderen?
Als je je diploma verzorgende IG hebt, kun je doorstromen naar de verkorte mbo 4-opleiding tot verpleegkundige. Deze geven we ook in samenwerking met Zorgcollege en duurt 18 maanden. 

Marcel was 56 toen hij besloot om de zorg in te gaan. Hij koos voor een verkort leerwerktraject bij Zorgcollege en werkt inmiddels met veel plezier als verzorgende IG bij Interzorg. 

“De opleiding was pittig, maar goed te doen. Ik ben goed ingewerkt, heb met verschillende collega’s kunnen meelopen en mijn werkbegeleidster bij Interzorg was fantastisch. De thuiszorg is heel mooi, ik zou niet meer terug willen naar mijn oude vak!” 


Hoe ziet het traject eruit?

Overstappen naar de zorg is moedig. Daarom zorgen we bij STOER. voor een goede voorbereiding en intensieve begeleiding. Zo ziet het hele traject er in stappen uit:

 1. We maken kennis tijdens een intakegesprek. 
 2. Je loopt een ochtend- en avondroute mee in de zorg. 
 3. Je gaat het vak ontdekken en werkt 2 tot 3 maanden in de thuiszorg als startende zorgprofessional. Eerst onder begeleiding van een teammaatje en later zelfstandig. Je volgt in deze periode de interne workshop basiszorg voor zij-instromers. 
 4. Je start met jouw opleiding tot verzorgende IG. Je gaat 1 dag per week naar Zorgcollege. De andere dagen werk je bij ons, doe je ervaring op en ben je bezig met zelfstudie. 
 5. Je behaalt na 14 maanden je diploma. 
 6. Je krijgt een vast dienstverband bij ons als verzorgende IG.

Over Zorgcollege
Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals 

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Je krijgt klassikaal les in kleine groepen, verzorgd door gekwalificeerde docenten die ervaring hebben in de zorg. Ze kennen het vak en geven je praktische en toepasbare handvaten mee. De praktijklokalen zijn zo ingericht dat je op school alle vaardigheden kunt oefenen. 

De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) en het diploma is wettelijk beschermd.

Goede begeleiding

Vanuit Zorgcollege krijg je een begeleider toegewezen die de schakel vormt tussen jou, ons en Zorgcollege. Bij de start van je opleiding hoor je ook wie je werkbegeleider is, waarmee je in de praktijk aan de slag gaat en aan wie je al je vragen kunt stellen. Ook krijg je een opleidingscoördinator die de voortgang met je bespreekt. Als je na je opleiding aan het werk gaat, blijft de opleidingscoördinator je nog een paar maanden begeleiden. Daarnaast staan je collega’s altijd voor je klaar! 


MEER INFORMATIE

Meer weten over STOER. of over de verkorte opleiding tot Verzorgende IG?

Wij zijn er elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur en beantwoorden graag jouw vragen! 


BEL ONS

(0412) 651428

KOM MAAR OP!

Durf jij het aan? Meld je aan voor een intakegesprek. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Wil jij werken met een glimlach?